Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο ΠΑΣΠ καλεί τους παίκτες να μην έρθουν σε διακανονισμό τερματισμού των συμβολαίων τους προτού παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Στα άκρα είναι η σχέση του συνδικαλιστικού οργάνου των Κύπριων ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) με τις περισσότερες διοικήσεις των ομάδων και την ομοσπονδία (ΚΟΠ) για το θέμα της μισθοδοσίας τους.

Ο ΠΑΣΠ απέρριψε την πρόταση της ομοσπονδίας για μείωση του 23% των ετήσιων εσόδων τους τονίζοντας πως δεν συζητά οποιαδήποτε πρόταση που αφορά αποκοπή μισθών πριν την 15η Μαρτίου, όταν αναστάληκε το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας.

Η ΚΟΠ αντέδρασε λέγοντας πως δεν θα μπει σε συζητήσεις ξανά με τον ΠΑΣΠ εφόσον δεν γίνει αντιπρόταση, ενώ αρκετά σωματεία δηλώνουν πως θα προχωρήσουν τα ίδια σε συμφωνία με τους παίκτες τους, αγνοώντας τον ΠΑΣΠ. Πάντως, ο σύνδεσμος με γραπτό SMS καλεί τους ποδοσφαιριστές να μην έρθουν σε διακανονισμό τερματισμού των συμβολαίων τους προτού παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς σε τέτοια περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων.

Αναλυτικά το γραπτό μήνυμα που στάλθηκε στα μέλη του ΠΑΣΠ:

«Προσοχή! Μην υπογράψετε διακανονισμό τερματισμού των συμβολαίων σας πριν ληφθούν αποφάσεις γιατί μπορεί να χάσετε τα λεφτά σας σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί μέσα από διάλογο όπως οφείλουν να κάνουν». Η στάση αυτή προκαλεί αντιδράσεις και τραβάει ακόμη περισσότερο το σχοινί σχετικά με το θέμα της μισθοδοσίας των παικτών ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης εξ αρχής έχει τονίσει πως δεν αναγνωρίζει το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στα σωματεία και πως στον ΑΠΟΕΛ θα εξετάζουν εσωτερικά το ζήτημα με τις μειώσεις μισθών στους παίκτες.

Μάλιστα, μετά την αντιπαράθεση που προέκυψε με τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών ο Πετρίδης με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έριξε νέο λάδι στη φωτιά, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές που αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν χρειάζονται συνδικαλισμούς. «Το ποδόσφαιρο δεν χωράει συνδικαλισμούς. Όταν κάποιος αμείβεται με 100, 200 και τριακόσια χιλιάρικα δεν χρειάζεται συντεχνία», έγραψε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

Στο μεταξύ, διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη ανακοίνωσαν τα 15 από τα 16 σωματεία Β’ Κατηγορίας (εξαιρουμένου του Άρη Λεμεσού). Σε ανακοίνωσή της η προσωρινή διοικούσα επιτροπή των 15 Σωματείων Β’ κατηγορίας αναφέρει πως ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ είχε τηλεδιασκέψεις επιλεκτικά με ποδοσφαιριστές ομάδων Β’ Κατηγορίας και αγνόησε επιδεκτικά έξι αρχηγούς ομάδων, όπως υποστηρίζουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ