Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΧΤΗ

«Η περιβαλλοντολογική καταστροφή αλλά και η καταστροφή των περιουσιών των συμπολιτών μας είναι πολύ μεγάλη», τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την παρουσία μας σήμερα εδώ δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους πολίτες που έχουν πληγεί», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, σε τηλεοπτική δήλωσή του, κατά την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

«Η περιβαλλοντολογική καταστροφή αλλά και η καταστροφή των περιουσιών των συμπολιτών μας είναι πολύ μεγάλη. Ένας παράδεισος στην Ανατολική Αττική, στο Κρυονέρι, στη Βαρυμπόμπη, στην Κηφισιά, έγινε στάχτη», σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Παράλληλα, στρέφοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι «δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να "αλληλοσυγχαίρεται" με τόσο μεγάλες ευθύνες», κάνοντας λόγο για «μεγάλες καθυστερήσεις στην αρχή της πυρκαγιάς», για «μηδενική προετοιμασία για τα εναέρια μέσα», για «πολύ μεγάλες ελλείψεις στη διαχείριση και στο συντονισμό».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Με την παρουσία μας σήμερα εδώ δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους πολίτες που έχουν πληγεί. Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Επικοινωνούμε συνεχώς με απλούς ανθρώπους, με τις δημοτικές αρχές, με πυροσβέστες, με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δυστυχώς η περιβαλλοντολογική καταστροφή αλλά και η καταστροφή των περιουσιών των συμπολιτών μας είναι πολύ μεγάλη. Ένας παράδεισος στην Ανατολική Αττική, στο Κρυονέρι, στη Βαρυμπόμπη, στην Κηφισιά, έγινε στάχτη.

Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση στείρα, πάνω στα αποκαΐδια και στον πόνο των συμπολιτών μας. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε.

Όμως δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να "αλληλοσυγχαίρεται" με τόσο μεγάλες ευθύνες. Με μεγάλες καθυστερήσεις στην αρχή της πυρκαγιάς, με μηδενική πρόβλεψη για τα φαινόμενα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, με μηδενική προετοιμασία για τα εναέρια μέσα -όταν έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια, με πυροσβεστικά οχήματα που ερχόντουσαν χωρίς νερό, με πολύ μεγάλες ελλείψεις στη διαχείριση και στο συντονισμό. Με αλλαγές μέσα στο πυροσβεστικό σώμα που αποδιοργάνωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Κρινόμαστε όλοι. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή προέχει και η ηθική και η υλική στήριξή τους. Και προφανώς προέχει να μην έχουμε αναζωπυρώσεις και να βοηθήσουμε όλοι τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σβήσει τελείως η φωτιά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ