Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΓΙΑ JOHNSON & JOHNSON: ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι πιθανότητες για κάποια σοβαρή βλάβη είναι πολύ μικρές ωστόσο είναι πιθανόν να ανασταλλούν οι εμβολιασμοί με J&J.

«Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς το παρόν λογικά αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητης Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Θεωρήσαμε ότι είναι το «καλό» εμβόλιο, γιατί βόλευε καθώς είναι μόνο μια δόση και οι συνθήκες φύλαξης είναι καλύτερες από πλευράς πρακτικότητας», πρόσθεσε ο κ. Σκουτέλης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά εμβόλια.

«Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος γιατί εντοπίστηκε έγκαιρα και θα δούμε ποια είναι η έκταση των παρενεργειών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αν όντως είναι έτσι όπως τα λένε, στατιστικά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης.

«Αυτονόητο ότι θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση», επανέλαβε ο ίδιος. «Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία καθώς όλα τα εμβόλια βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό δράσης και αναμένουμε τις ίδιες ανεπιθύμητες ενέργειες», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ