Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
x

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την βεβαιότητά του πως «οι αλλαγές που θα υπάρξουν των κανόνων αυτών θα είναι σίγουρα επί τω βελτίω»

«Οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, μπορούν πλέον να αλλάξουν μόνο με ομοφωνία , συνεπώς, θα είναι μια πολύ σύνθετη διαπραγμάτευση κατά την οποία δεν θα έχουμε μόνο εμείς και οι άλλες χώρες του Νότου απόψεις αλλά θα έχουν όλες οι χώρες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας σε σχετικές αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σκυλακάκης, εξέφρασε την βεβαιότητά του πως «οι αλλαγές που θα υπάρξουν των κανόνων αυτών θα είναι σίγουρα επί τω βελτίω» αλλά επισήμανε πως «η εφαρμογή τους, μετά θα ισχύουν για όλους και για εμάς. Δεν θα υπάρχει κάποια εξαίρεση» Πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση αυτή δεν θα γίνει με ευχολόγια ή το πως εμείς θα θέλαμε να είναι ο πλανήτης, αλλά είναι κάτι όπου θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό τόπο με τους άλλους ευρωπαίους για πολύ πρακτικά θέματα, όπως για παράδειγμα είναι πόσο γρήγορα θα πρέπει να μειώνεται το χρέος για να προσεγγίζει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ».

Αυτήν τη στιγμή, υπενθύμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σήμερα «έχουμε έναν Κανόνα που ορίζει το 1/20 της απόστασης. Και αυτός, είναι ένας κακός κανόνας για εμάς και θα πρέπει να πάμε σε καλύτερους κανόνες. Είναι λοιπόν πολύ πιο πρακτικά και ζωτικά αυτά που θα κριθούν σε αυτή την διαπραγμάτευση» διευκρίνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ