Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΕ ΓΙΑ ΦΡΕΝΟ ΣΕ ASTRAZENECA ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε πως «μετά την απόφαση της Δανίας η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες»

Την πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ανανεώσει τη συμφωνία της με την AstraZeneca εξέφρασε Γαλλίδα υπουργός σήμερα στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί, αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες», τόνισε η  Agnes Pannier-Runacher.

Η υπουργός τόνισε πως «έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας», εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».
Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Δανία ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει τους εμβολιασμούς με την εταρεία της Οξφόρδης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας, εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ