Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ 10 ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ

Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως στην επιχείρηση της εκτέλεσης στα Σκούρτα, πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα - Τον παρακολουθούσαν τρεις ημέρες.

Μια σκληρή ομάδα εκτελεστών που έχουν πρόσβαση στα παράνομα δίκτυα αρπαγής αυτοκινήτων και μηχανών, εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου και πρόσβαση σε καθαρό οπλισμό, κρύβεται σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν, σύμφωνα με το protothema, πως στην επιχείρηση της εκτέλεσης στα Σκούρτα, πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα, παρακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις ημέρες τις κινήσεις του 54χρονου θύματος ενώ πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι σωματοφύλακες του «Θείου Τζο» ήταν εκεί. Και αυτό γιατί, τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, τα αντανακλαστικά πεσμένα και η προσοχή στραμμένη αλλού.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον Σκαφτούρο

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική» που εμπλέκεται στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη greek mafia μιλώντας και για τα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει εναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε», εξήγησε. «Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των ερευνών, διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εκτελεστές ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν 2 καλάσνικοφ και 1 πιστόλι. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η εκτέλεση δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα, μάλιστα ένας από τους μάρτυρες είπε πως οι δράστες όταν έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα φώναξαν προς τους υπόλοιπους «πέστε κάτω» και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του Σκαφτούρου.

Όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών, επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του θύματος τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την αποφυλάκισή του. Ψάχνουν να βρουν με ποιους είχε σχέσεις, τι δραστηριότητες είχε το τελευταίο διάστημα αλλά και τι αφορούσαν, δηλαδή αν υπήρχε κάποιος που μπορεί να «δυσαρεστούσε» με αυτές τις δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της άγριας δολοφονίας: ο 45χρονος συμπέθερος του θύματος και η κόρη του. Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι από αυτές τις καταθέσεις δεν θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ