Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΜΜΜ - «O ΙΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ»

Η καθηγήτρια σημείωσε πως οι μεταλλάξεις κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή μάσκα κυρίως στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ.

Ανήσυχη για την διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στον πληθυσμό εμφανίστηκε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 οι μεταλλάξεις κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή μάσκα κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ καθώς έτσι πολλαπλασιάζουμε την προστασία μας, πράγμα που αφορά και τα παιδιά. Επίσης υπογράμμισε ξανά την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ώστε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων.

Επίσης η κ. Λινού είπε πώς ο καιρός δεν ευνοεί την πορεία της πανδημίας καθώς κλεινόμαστε στα σπίτια και εφόσον υπάρχει κρούσμα η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι αναπόφευκτη ενώ τόνισε πώς το κρυό μάλλον δειυκολύνει τον ιό σημειώνοντας πώς είναι αστικός μύθος πως το κρύο σκοτώνει μικρόβια και ιούς.

Τέλος, η καθηγήτρια αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορωνοϊό και μασκών. Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

«Γιατί από το οποίο κινδυνεύει η ανθρωπότητα είναι από τις μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα», εξήγησε η κ. Λινού.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ