Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Ο δήμαρχος και οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων του δήμου τονίζουν πως η απόφαση αυτή υποδυαλίζει την εθνική προσπάθεια απέναντι στον ιό.

«Η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου, δεν αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό λάθος, μια ατυχή διαχείριση του θέματος και αποτέλεσμα διαφωνίας κυβέρνησης και ειδικών της Επιτροπής» αναφέρει έκτακτη ανακοίνωση του δημάρχου και των επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για την αιφνιδιαστική απόφαση εξαίρεσης της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως σχολιάζουν «πρόκειται για μια αλλοπρόσαλλη, τραγική επιλογή που υποδαυλίζει την εθνική προσπάθεια να βάλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, πλάτη στην πανδημία και να γίνουμε ασπίδα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, όχι μόνο των τοπικών εμπόρων που πλήττονται από αυτήν την απόφαση αλλά και συνολικά της κοινωνίας που δείχνει να εκπλήσσεται, να απορεί και φυσικά να αγωνιά με παλινωδίες οι οποίες "πληγώνουν" την εικόνα υπευθυνότητας και αξιοπιστίας των αρμοδίων».

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την παγκόσμια υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Στεκόμαστε όμως με κριτική διάθεση απέναντι σε χειρισμούς επικίνδυνους και καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της σημερινής απόφασης και να πιέσουν ώστε να αναθεωρηθεί η εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα της αγοράς» καταλήγει η ανακοίνωση που προσυπογράφουν οι Δημήτριος Δεμουρτζίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά, Γεώργιος Λίλτσης από την παράταξη «Ανατροπή», Αναστασία Φραγκοπούλου από την «Πόλη μπροστά - Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά», Δημήτριος Δεληγιάννης από την παράταξη «Αλλάζω την πόλη μου» και Αριστείδης Ιακωβίδης από την παράταξη «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ