Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΛΕΥΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΥΠΕ - ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ο υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με ευθύνες νοσοκομείων και παραμέληση ασθενών.

Σύσκεψη με όλους τους ΥΠΕαρχες της χώρας πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη με όλους τους ΥΠΕαρχες της χώρας προκειμένου να ενημερωθεί για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και γίνεται λόγος για ευθύνες νοσοκομείων και παραμέληση ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έχει κάνει παρέμβαση για το περιστατικό θανάτου της 3χρονης στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά από 10ήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου αλλά και για την υπόθεση θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Υγείας ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά. «Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε στους ΥΠΕαρχες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ