Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΙΣΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και παραπομπή της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

«Αθλιότητες αρίστων» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τούς εκτός λίστας εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της πόλης στους οποίους εμπλέκονται ο πρόεδρος του δημοτικούς Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου.

«Μάρτυρες ακόμη ενός "κατορθώματος" των αρίστων έγιναν οι Θεσσαλονικείς, και όχι μόνον, μετά την αποκάλυψη πως παρακάμφθηκε η σειρά των εμβολιασμών για τον covid 19, όπως προγραμματιστεί για ιδρύματα αρμοδιότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, για να εξυπηρετηθούν στελέχη και φίλοι της ΝΔ», αναφέρει το κόμμα.

Και προσθέτει: «Στην υπόθεση, η οποία αφορά στον εμβολιασμό 24 ατόμων, εμπλέκονται ο πρόεδρος του δημοτικούς Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου. Επισημαίνουμε πως τα άτομα που εμβολιάστηκαν ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με τα δύο ιδρύματα. Όσον αφορά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ωε ιατρός πνευμονολόγος, φρόντισε ώστε να εμβολιαστούν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, η δε αντιδήμαρχος Παιδείας εμβολιάστηκε εκτός σειράς, καθώς η κόρη της εργάζεται ως γιατρός σε ένα από τα ιδρύματα.

» Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, απέπεμψε την κ. Ακριτίδου ενώ ζήτησε την παραίτηση του κ. Τσαβλή».

Αυτό που μένει να πράξει, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «είναι να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και όλοι οι Θεσσαλονικείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Και φυσικά να παραπέμψει την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου, η οποία είναι υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης».

«Δυστυχώς τα ανδραγαθήματα της νεοδημοκρατικής αριστείας δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά μάλιστα, στράφηκαν εις βάρος της δημόσιας υγείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση, το κόμμα της ΝΔ και το δήμαρχο «να πράξουν τα δέοντα, ώστε να προασπιστεί η ισονομία πρόσβασης των πολιτών στα εμβόλια, τα οποία αποτελούν δημόσιο αγαθό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ