Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης οφείλει να προχωρήσει στην κατασκευή του χώρου μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Εβδομήντα επτά χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς η μνήμη παραμένει ζωντανή και απαιτεί δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

«Όσο οι Θεσσαλονικείς δεν αναμετρώνται με τις πιο μελανές σελίδες από την ιστορία της πόλης τους, τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, απάθειας και αυταρχισμού θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Η σημερινή απόδοση τιμής από το ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στους μάρτυρες- ήρωες του Ολοκαυτώματος, αφορά - κυρίως- τους σημερινούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Γιατί η συσκότιση, η συγκάλυψη και η άγνοια όσων έγιναν στην πόλη, στη διάρκεια της Κατοχής, βαραίνει στη συλλογική της μνήμη και ενισχύει το θράσος των αρνητών του Ολοκαυτώματος και της Αντιφασιστικής Αντίστασης.

Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, αποτελεί στοιχειώδη φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών τους:

- η επιστροφή από το γερμανικό κράτος των λύτρων που κατέβαλε η Ισραηλιτική Κοινότητα, σύμφωνα και με την από 17/4/2019 απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την απόδοση των γερμανικών οφειλών και το από 27/7/2016 Πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης,

- η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης οφείλει να προχωρήσει αμέσως στην κατασκευή του χώρου μνήμης στη μαρτυρική πλατεία Ελευθερίας- όπως δεσμεύθηκε πρόσφατα απέναντι στην Ισραηλιτική Κοινότητα- αντί να επιζητεί την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, δείχνοντας την ίδια ασέβεια απέναντι στην ιστορία πόλης, όπως και με τους αρχαιότητες στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Θεσσαλονίκης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» θα τιμήσουν, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ., θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ