Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

«Ο σχεδιασμός για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης»

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση υποκλοπών, κατηγορώντας τον ότι με κάθε κίνηση συγκάλυψης επιβεβαιώνει την ενοχή του.

«Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στη Μεταπολίτευση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ