Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ SUCCESS STORY

«Μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας», λένε οι Χαρίτσης και Αχτσιόγλου

Επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη «μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη» εξαπέλυσαν με κοινή δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

«Μέσα σε δύο μόλις μέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας», σημειώνουν οι βουλευτές στην ανακοίνωσή τους.

«Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat», όπως υπογραμμίζουν, «αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους, «μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019 - 2021. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα».

Καταληκτικά οι κ.κ Αχτσιόγλου και Χαρίτσης, «απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια. Μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ