Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΡΙΓΟΣ: ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

«Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

«Διά ζώσης θα γίνουν τα μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια από το φθινόπωρο», όπως είπε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται δια ζώσης και ποια διαδικτυακά», εξηγεί ο υφυπουργός.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές, ειδικά, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Για μάθημα θα μπαίνουν οι μαθητές με δύο self test την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ