Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΜΑΚ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ και τον Όμιλο Φίλων Νίκου Αστρινίδη διοργανώνουν ένα μουσικό αφιέρωμα

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Όμιλο Φίλων Νίκου Αστρινίδη παρουσιάζουν έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη Νίκου Αστρινίδη, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21.00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στο κτήριο Μ2. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο και διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά εδώ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα: Κυπριακή Ραψωδία (σόλο πιάνο), Danse Antillaise (για 4 χέρια), Deux pieces en style Grec (για βιολί και πιάνο), τον κύκλο τραγουδιών Ελληνικές Νύχτες (για δυο γυναικείες φωνές και πιάνο), αποσπάσματα από τον κύκλο Ο Έρωτας κι ο Θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού (για φωνές και μικρό οργανικό σύνολο), τραγούδια για σοπράνο και πιάνο, Ελληνική ραψωδία κοντσέρτου (για βιολί και πιάνο).

Ερμηνεύουν οι φοιτήτριες και φοιτητές του ΤΜΕΤ:

-Σοφία Βασιλειάδου (σοπράνο)
-Γλυκερία Ροϊλίδη (σοπράνο)
-Άντρια Προκοπά (σοπράνο)
-Ευαγγελία Κουτσοδήμου (βιολί)
-Θεοδώρα Παπανικολάου (βιολί)
-Ναταλία Γιαννάκη (πιάνο)
-Χρυσή Τιμιάνη (πιάνο)
-Δημήτρης Φαρμάκης (πιάνο)

Οργανικό Σύνολο Δωματίου:

-Δωρίνα Παπανικολάου (βιολί)
-Αθηνά Βρεττού (βιολί)
-Αντώνης Τζιβένης (βιόλα)
-Σοφία Βρεττού (βιολοντσέλο)
-Χάρης Γρηγοριάδης (κοντραμπάσο)
-Δήμητρα Κατσάλη (φλάουτο)
-Κωστής Χασιώτης( Καθηγ. ΤΜΕΤ, όμποε)
-Δεβής Ράμα (κλαρινέτο)
-Ευαγγελία Χατζηνάσιου (φαγκότο)
-Κατερίνα Νέτσκα (κόρνο)
-Παντελής Φεϊζός (Διδάσκων ΤΜΕΤ, κόρνο)

Πιανιστική συνοδεία & μουσική διεύθυνση Γιάννης Ζγούρας, Επικ. Καθηγ. ΤΜΕΤ

Επιστημονικοί υπεύθυνοι, καλλιτεχνικός σχεδιασμός & συντονισμός Αγγελική Καθαρίου, Επικ. Καθηγ. ΤΜΕΤ και Ιγκόρ Πέτριν, Αναπλ. Καθηγ. ΤΜΕΤ

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν, τα οποία πρέπει να υπάρχουν είτε εκτυπωμένα είτε να είναι αποθηκευμένα ψηφιακά σε κινητή συσκευή του θεατή.

Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας πραγματοποιείται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτότητας.

Οι παραπάνω υποχρεώσεις αφορούν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου.

Κατά τη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ:

-    Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους σε όλους τους χώρους του Μεγάρου Μουσικής.
-    Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου.
-    Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται μόνο από τους ταξιθέτες.
-    Δεν προβλέπεται διάλειμμα.
-    Η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτήριων είναι υποχρεωτική.
-    Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε στο www.tch.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ