Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΒΓΩΝ

Πάγιο αίτημα των αβγοπαραγωγών για έναρξη της διαδικασίας καταγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», όλων των επιχειρήσεων του κλάδου

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ανταποκρίθηκε θετικά στο πάγιο αίτημα των αβγοπαραγωγών για έναρξη της διαδικασίας καταγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», όλων των επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής –εμπορίας αυγών.

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο να επιτευχθεί η διαδικτυακή σύνδεση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καλούνται να εγγραφούν στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ»:

Οι μονάδες παραγωγής αβγών
Τα κέντρα συλλογής αβγών
Τα κέντρα συσκευασίας αβγών
Οι έμποροι λιανικής και χονδρικής πώλησης «αβγών κατανάλωσης» (που εμπορεύονται περισσότερα από 800.000 αυγά ετησίως)
Οι μονάδες μεταποίησης και παραγωγής προϊόντων αβγού

Μέσω συστηματικών επιτόπιων ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ και της διασύνδεσης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» με άλλες βάσεις δεδομένων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του, επιτυγχάνεται η διαφάνεια στην εμπορία αβγών. Η ιχνηλάτηση και παρακολούθηση της πορείας των εισαγόμενων αβγών αναμένεται να δράσει αποτρεπτικά στις ελληνοποιήσεις, δράση που ζημιώνει τους Έλληνες παραγωγούς και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.

Ο ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, ορίστηκε αρμόδιος φορέας της χώρας για την παρακολούθηση της παραγωγής και εμπορίας των αβγών κατανάλωσης, τη διακίνηση και την τήρηση των μηνιαίων ισοζυγίων αβγών (Υ.Α. 2734/ ΦΕΚ Β’ 1618/162339/25-06-2021).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ