Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Τρία άτομα εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να μεταφέρουν με οχήματα επτά αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς.

Tρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές του Κιλκίς.

Στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, συνελήφθησαν χθες Τρίτη 25 Ιανουαρίου το πρωί 2 αλλοδαποί άνδρες από Συρία, για διακίνηση 4 μη νόμιμων αλλοδαπών, τρεις από τη Συρία και ένας από το Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, ένα από τα οποία λειτουργούσε ως προπομπός, για να ειδοποιήσει σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, εντοπίσθηκαν σε περιοχή του Κιλκίς, να αποβιβάζουν από το ένα όχημα τους 4 αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, καθώς και χρηματικό ποσό 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 54χρονος ημεδαπός άνδρας, για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει σε όχημα, τρεις άνδρες από την Ινδία, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ