Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας στη Σκωτία στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Σειρά συναντήσεων με στόχο την προώθηση της διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ, καθώς και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τον καταλυτικό τους ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πραγματοποίησε στην Σκωτία η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό της κ. Nadhim Zahawi, με τον οποίο συμφώνησαν να προβούν σε κοινές δράσεις σε επίπεδο υπουργών για την προώθηση διμερών στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και βρετανικών ΑΕΙ στην μετά-Brexit εποχή, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council. Η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό ομόλογό της κ. Patrizio Bianchi, με τον οποίο συζήτησαν για προγράμματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, και κυρίως για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο.Επίσης, η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε τη διοίκηση και καθηγητές των Πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ. Η υπουργός ανέδειξε τη μεγάλη διάθεση με την οποία τα ελληνικά Πανεπιστήμια επιδιώκουν τη θέσπιση κοινών προγραμμάτων σπουδών με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας τόσο τα θεσμικά όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους παρέχει η Κυβέρνηση για αυτόν τον σκοπό. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η μεγάλη βαρύτητα την οποία προσδίδουν τα Πανεπιστήμια της Σκωτίας στη συνέχιση και εμβάθυνση των συνεργασιών τους με Πανεπιστήμια της χώρας.  

Τέλος, η υπουργός συναντήθηκε με τον γνωστό εμπειρογνώμονα και διευθυντή του αναγνωρισμένου από τα Ηνωμένα Έθνη Κέντρου Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα της Σκωτίας Peter Higgins. Η κ. Κεραμέως και ο κ. Higgins συζήτησαν σε βάθος τις στρατηγικές που ακολουθούν η Ελλάδα και η Σκωτία για την προώθηση της εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα σχετικά προγράμματα.Επίσκεψη της υπουργού στη Σκωτία έγινε στο πλαίσιο για τη συμμετοχή της ως εκπροσώπου της Ευρώπης στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή - COP26.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ