Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΑ-ΖΕΡΒΑ:ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα θέματα που συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε στο δημαρχείο της πόλης ο βουλευτής της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Βουλευτή για τα θέματα που απασχολούν τον κεντρικό δήμο, ενώ δόθηκε έμφαση στις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι οι αστικές συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό ταλαιπωρούν ακόμη σοβαρά τους πολίτες, όμως, ο Δήμος συμβάλει ώστε σύντομα να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε σε μια σειρά αστικών αναπλάσεων και παρεμβάσεων που σχεδιάζονται για να αναζωογονήσουν το κέντρο της πόλης, όπως στις πλατείες Ελευθερίας, Αριστοτέλους και Διοικητηρίου, η προσθήκη ξύλινου deck στην παλιά παραλία, στοχευμένες πεζοδρομήσεις, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και η βελτίωση της ευταξίας του δημόσιου χώρου.

Επίσης, εκτιμήθηκε ότι η πολύ καλή συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας, ΕΛΑΣ και Τροχαίας αποδίδει ολοένα και περισσότερους καρπούς.

Τονίστηκε η πρόοδος που σημειώνεται στη παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως στην κατάθεση αιτήσεων, στην έκδοση πιστοποιητικών, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής.

Ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι «ο δήμος συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη της πόλης σε σταυροδρόμι έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογιών αιχμής, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, start-ups, πανεπιστημίων και γνωστών πολυεθνικών εταιριών», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην «βαθιά πίστη της Κυβέρνησης στο πρωταρχικό ρόλο της αναβαθμισμένης τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας προσέφερε στον κ. Κούβελα ως αναμνηστικό δώρο μια γραβάτα με το σήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ