Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΗΠΑ-ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ

Στο επίκεντρο της συνάντησης της προξένου των ΗΠΑ με τη βουλευτή, η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στο δημόσιο βίο και στην εργασία

Συνάντηση με τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Elizabeth K. Lee πραγματοποίησε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στο δημόσιο βίο και στην εργασία

Η βουλευτής, αφού ευχήθηκε στην πρόξενο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, ιδίως μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, «ανέπτυξε τις κοινοβουλευτικές της δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών τόσο στο δημόσιο βίο όσο και στην εργασιακή τους πορεία. Παράλληλα, ενημέρωσε την κ. Lee για το γεγονός της υλοποίησης από την Κυβέρνηση της πρότασής της, για τη στήριξη από την πολιτεία των κακοποιημένων γυναικών, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Η πρόξενος υπερθεμάτισε πως ακόμα και σήμερα υπάρχει μακρύς δρόμος για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και πως η ίδια μέσα από τις ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες της συνδράμει στην κατεύθυνση αυτή.

«Η πανδημία δημιουργεί ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την εφαρμογή από την πολιτεία των βέλτιστων εκείνων πρακτικών που θα κατατείνουν στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, ενισχύοντας τις γυναίκες και τους νέους στην αγορά εργασίας», δήλωσε η βουλευτής.

Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξή της, η κ. Ευθυμίου μετέφερε στην πρόξενο τη διαχρονική θέση της της ότι η πόλη μπορεί να καταστεί κόμβος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, αφού διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, με την απαιτούμενη γνώση και εξειδίκευση.

Προς τη ίδια κατεύθυνση, η κ. Lee δήλωσε ότι από τους βασικούς της στόχους είναι και η προσέλκυση τεχνολογικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα αξιοποιήσουν το βέλτιστο πλεονέκτημα του ανθρώπινου δυναμικού, που είναι το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και η  επιστημονική του επάρκεια, και θα προσφέρουν πληθώρα θέσεων εργασίας στους νέους της πόλης.

Η κ. Ευθυμίου υπερθεμάτισε τη σοβαρή προσπάθεια τα κυρίας Lee και δήλωσε: «οφείλουμε να επενδύσουμε στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, αφενός για τη συγκράτηση της ανεργίας σε νέους καταρτισμένους ανθρώπους, αφετέρου για την ανάσχεση του brain drain. Προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου, γίνομαι αρωγός με προτάσεις και πρωτοβουλίες που έχω λάβει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη στήριξη των νέων ανθρώπων, ώστε να μείνουν στην πατρίδα μας και να αξιοποιηθούν σε θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ