Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει μεταβεί σήμερα στη Χάγη, όπου συμμετέχει στην Υπουργική Διάσκεψη για τη λογοδοσία στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης για τη «Λογοδοσία των εγκλημάτων πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», που πραγματοποιείται στη Χάγη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα (Wopke Hoekstra). Συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στην Οδησσό και για τη συνεργασία στο πλαίσιο της PESCO, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχει μεταβεί σήμερα στη Χάγη, όπου συμμετέχει στην Υπουργική Διάσκεψη για τη λογοδοσία στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, συμμετέχει ως ομιλητής στο panel της συνεδρίασης, με θέμα “ Prioritizing the Interests and needs of survivors and victims of core International crimes Focus».

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, πέρα από τον Ολλανδό ομόλογό του, αναμένεται να συναντηθεί κα με τον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας.

H Διάσκεψη συνδιοργανώνεται από την ολλανδική κυβέρνηση, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα συμμετάσχει επίσης η Γενική Εισαγγελέας της Ουκρανίας Iryna Venediktova.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ