Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΘ: ΤΟ 75% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΛΗΓΗ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο διοικητικό συμβούλιο του Επαγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού έδωσε μερικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, δηλώνοντας πως ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το 75% δεν έχει πληγεί αλλά υπάρχει ένα 25% που έπαθε μεγάλη οικονομική ζημία και σε αυτό πήγαν 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων, στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των μελών του Δ.Σ.

Αυτό που επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ στον υπουργό είναι πως αφού η κυβέρνηση έχει δώσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για ενισχύσεις, αυτό που χρειάζονται οι επαγγελματίες πλέον για να ανταπεξέλθουν είναι δουλειά. «Κύριε υπουργέ δεν θέλουμε λεφτά, θέλουμε δουλειά» ήταν το χαρακτηριστικό αίτημα του κ. Ζορπίδη.

Ο κ. Σταϊκούρας από την πλευρά του τόνισε πως, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τι γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα μας τα έχει καταφέρει ικανοποιητικά. Παράλληλα, εξήγησε πως η πολιτεία δεν θα σταματήσει να βοηθά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αλλά όσο αποκαθίσταται η λειτουργία της οικονομίας σταδιακά η βοήθεια αυτή θα αποσύρεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ