Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΣΥΜΦΩΝΙΑ PFIZER - BIONTECH ΜΕ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 105 ΕΚΑΤ. ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, ενώ αναμένεται η χορήγηση σχετικής άδειας, σύμφωνα με την Pfizer.

Pfizer Inc και η BioNTech ανακοίνωσαν χθες ότι υπέγραψαν συμφωνία οικονομικής αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3.6 δισεκατομμυρίων ευρώ) με την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια 105 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους κατά της COVID-19.

H παράδοση των δόσεων προβλέπεται να γίνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, ενώ αναμένεται η χορήγηση σχετικής άδειας, σύμφωνα με την Pfizer.

Οι παρασκευαστές εμβολίων κατά της COVID-19 συμπεριλαμβανομένης και της Pfizer, αναπτύσσουν εμβόλια που στοχεύουν την παραλλαγή Όμικρον, η οποία κυριάρχησε στη διάδοση των μολύνσεων τον προηγούμενο χειμώνα προκαλώντας μία μαζική αύξηση των περιστατικών.

Η μέση τιμή δόσης που προβλέπεται στη συμφωνία, υπερβαίνει τα 30 δολάρια (28,71 ευρώ). Πρόκειται για μία αύξηση μεγαλύτερη από τα 19,50 δολάρια (18,66 ευρώ) ανά δόση, που πλήρωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο αρχικό συμβόλαιο της με την Pfizer.

Μερικές από τις δόσεις ενηλίκων που έχουν συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο αυτό θα βρίσκονται σε φιαλίδια μιας δόσης, τα οποία έχουν μεγαλύτερο κόστος μαζικής παραγωγής, αλλά μειώνουν τις απώλειες των δόσεων από φιαλίδια που έχουν ήδη ανοιχτεί για να χρησιμοποιηθούν.

Σύμβουλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πρότειναν μία αλλαγή στο σχεδιασμό των ενισχυτικών δόσεων κατά της COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, ώστε να είναι δυνατή η καταπολέμηση πιο πρόσφατων παραλλαγών του κορονοϊού
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ