Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΙΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

«Η φωτογραφία της με τη στρατιωτική εξάρτυση, που αποτυπώθηκε και σε γραμματόσημο το 1982, θα συμβολίζει πάντα τη Γυναίκα της Αντίστασης»

Τη συγκίνηση και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Ελένης (Τιτίκας) Παναγιωτίδου-Γκελντή, εμβληματικής μορφής της Εθνικής Αντίστασης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Βούτσης «με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε μια ιστορική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, την Ελένη Παναγιωτίδου-Γκελντή, μια πρωτοπόρο γυναίκα, αγωνίστρια στα πεδία των μαχών και των κοινωνικών αγώνων».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, «πριν ακόμα συμπληρώσει τα 16 της χρόνια κατετάγη στις τάξεις του ΕΛΑΣ όπου αναδείχθηκε Διοικήτρια του Λόχου των Ανταρτισσών, ενώ μετά το τέλος του πολέμου σπούδασε νομικά και άσκησε μάχιμη δικηγορία για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Ήταν μητέρα του αείμνηστου δικηγόρου Δημήτρη Γκελντή, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια».

«Η χαρακτηριστική φωτογραφία της με τη στρατιωτική εξάρτυση, που αποτυπώθηκε και σε γραμματόσημο το 1982, θα συμβολίζει πάντα τη Γυναίκα της Αντίστασης που από την πρώτη γραμμή του μετώπου μάχεται για ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγει ο κ. Βούτσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ