Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Να ξεπεράσουν τον επεισοδιακό ανασχηματισμό επιδιώκουν στο Μαξίμου, με το βλέμμα να στρέφεται στην επόμενη ημέρα του νεοσύστατου υπουργείου.

Τον επεισοδιακό ανασχηματισμό που είχε στο επίκεντρο τον Ευάγγελο Αποστολάκη θέλουν να αφήσουν πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου και να επικεντρωθούν στα προβλήματα.

Όπως σημειώνουν στην «Καθημερινή» κυβερνητικές πηγές, ο υπόλοιπος ανασχηματισμός καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και «είναι άδικο οι παλινωδίες του κ. Αποστολάκη να επισκιάζουν τις υπόλοιπες αλλαγές». Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι βεβαίως πότε θα πληρωθεί η θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς πρακτικά το νεοσυσταθέν υπουργείο έχει μείνει ακέφαλο και μέχρι νεωτέρας υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ένα πρόσωπο από δύο δεξαμενές: είτε κάποιον ένστολο στη λογική της επιχειρησιακής γνώσης, όπως ήταν ο κ. Αποστολάκης, είτε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι αμιγώς επιχειρησιακός, αλλά δεν θα είναι φορτισμένος πολιτικά και δεν θα δημιουργεί έριδες μεταξύ των κομμάτων.

Δείτε ακόμη: Συνεδριάζει στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που τον οδήγησαν στην επιλογή Αποστολάκη. Δύο από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Παράλληλα, υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, όπως κάποιου δασάρχη, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε, καθώς συνήθως αυτά τα στελέχη είναι περισσότερο γραφειοκρατικά παρά ικανά επί του πεδίου, απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ