Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο υφυπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την επέκταση του νοσοκομείου κατά 14 στρέμματα, αλλά και την αναβάθμισή του.

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπίλλια, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη και τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Οδυσσέα Κάτσακα συμμετείχε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου, ο κ. Καλαφάτης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την επέκταση του νοσοκομείου κατά 14 στρέμματα, αλλά και την αναβάθμισή του, καθώς, ήδη, προχωρά η έγκριση 1,8 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, έχει συνταχθεί μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ εξετάστηκε η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση των εγκαταστάσεων συν άλλων 12 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό, με προμελέτη που προωθείται.Καθώς η εξέλιξη αυτή έχει πάρει τον δρόμο της, από στελέχη του τομέα της Υγείας εκφράζεται η πεποίθηση ότι, με την ολοκλήρωση των έργων και τις λύσεις που θα δώσουν τόσο το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όσο και το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, θα αλλάξει ριζικά ο Υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης και θα καλυφθεί η περιοχή για αρκετές δεκαετίες.

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Καλαφάτη και του διοικητή του νοσοκομείου κ. Κάτσακα, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απομακρύνθηκε ο αμίαντος από κτίσμα, εντός του χώρου του νοσηλευτικού ιδρύματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ