Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η γραμμή Λιανοκλάδι-Δομοκός θα είναι ηλεκτροκινούμενη στο σύνολό της. Τι ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.

Σε κυκλοφορία τίθεται αύριο η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη στο σύνολό της καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα της νέας γραμμής μεταξύ Λιανοκλαδίου - Δομοκού.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η γραμμή  Λιανοκλάδι-Δομοκός θα είναι ηλεκτροκινούμενη στο σύνολό της. Αναλυτικά, για έναν μήνα θα λειτουργεί με τρένα diesel, προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν μετά σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της γραμμής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας γραμμής, αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας Γραμμής, στο οποίο και θα επιβαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, καθώς και οι Διοικήσεις των φορέων του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται από αύριο σε κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, ευρίσκεται η νέα τοξωτή - μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα «ΣΓ26», η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

«Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει το εμβληματικό για το σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας «Πειραιάς - Αθήνα - Θεσσαλονίκη» με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ