Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΣΤΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Σύμφωνα με την νέα notam, οι επιβάτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται και σε rapid test.

Αυξάνονται σε δέκα από επτά οι ημέρες υποχρεωτικής παραμονής σε καραντίνα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με νέα notam της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης και έως την 7 Ιανουαρίου, ενώ οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ελλάδα θα υπόκεινται σε rapid test παράλληλα με τον δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF.

Στη συνέχεια για να βγουν από την καραντίνα οι οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό  συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ