Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΤΣΕΛΣΙ - ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων έφερε σε δύσκολη θέση το σύλλογο του Λονδίνου, που βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής άδειας.

Χωρίς ταμειακά διαθέσιμα πλέον, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο ιδιοκτήτη της Ρομάν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει την πώληση εισιτηρίων, μετά το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών της.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους οπαδούς μας να έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια», ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (14/3) συμπληρώνοντας πως «...συναντήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά για να βρεθεί λύση.

Επιπλέον, η Premier League και η FA (η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου) συζητούν με την κυβέρνηση για τα θέματα αθλητικής ακεραιότητας που εγείρονται, από αυτήν την κατάσταση, εάν δεν επιτρέπουν στους οπαδούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν ως «απάντηση» στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, η Τσέλσι δεν μπορεί πλέον να πουλάει εισιτήρια σε οπαδούς της (εντός ή εκτός) εάν δεν έχουν κάρτες διαρκείας ή σε οπαδούς άλλων ομάδων που ταξιδεύουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η κυβέρνηση έθεσε την περασμένη εβδομάδα τον σύλλογο της Premier League, κάτοχο του περσινού Champions League υπό ειδική άδεια, σε μία σειρά μέτρων κατά του Ρώσου ολιγάρχη (λόγω των στενών σχέσεών του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν) εμποδίζοντας τους «μπλε» στην πρόσβαση σε νέα έσοδα.

Η άδεια του συλλόγου τροποποιήθηκε με το όριο δαπανών για τις ημέρες των αγώνων να αυξάνεται από 500.000 λίρες (597.000 ευρώ) σε 900.000 λίρες (1,075 εκατομμύρια ευρώ), με τους Λονδρέζους να ζητούν αύξηση του ποσού για να είναι η εταιρία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική λειτουργία της.

Την Κυριακή (13/3), στον απόηχο της νίκης της Τσέλσι επί της Νιούκαστλ (1-0), ο προπονητής της ομάδας Τόμας Τούχελ αστειεύτηκε ότι είναι έτοιμος να «οδηγήσει ένα μίνι λεωφορείο» για τα ταξίδια της ομάδας, αν χρειαστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ