Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΒΕ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ επισήμανε ότι ο Σύνδεσμο συνέβαλε εν μέσω πανδημίας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.

Στην απαραίτητες προσαρμογές της αγοράς εργασίας ώστε να επανέλθει η χώρα σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης μετά τη σημερινή υπογραφή της «Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» (ΕΓΣΣΕ) για το 2021, από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ.

«Η σημερινή συνυπογραφή της ΕΓΣΣΕ από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών, η οποία διαμορφώνει το μέλλον της εργασίας και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΕ για να προσθέσει:

«Επειδή οι επιπτώσεις από την πανδημία αλλάζουν καθημερινά τη δομή και τις παραμέτρους που συνθέτουν την αγορά εργασίας, ο ΣΒΕ, μαζί με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, συνέβαλλε έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα τον σεβασμό και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Για μας είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι σε κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, πολιτεία και κοινωνικοί εταίροι, μπορούμε να συζητήσουμε και να προτείνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στην αγορά εργασίας που θα επαναφέρουν τη χώρα μας σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και, εν τέλει, η συλλογική αυτή προσπάθεια να συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ