Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (ΦΩΤΟ)

Η φυτεία είχε σύστημα ποτίσματος με σωληνώσεις που μετέφεραν νερό από φυσική πηγή που βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.

Στον εντοπισμό και εκρίζωση 415 δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν σήμερα το μεσημέρι, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, σε ορεινή δημόσια δασική έκταση του νησιού.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τα στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν στο σημείο όπου μετά από πολυήμερες έρευνες, εντόπισαν μία οργανωμένη περίφρακτη με σύρμα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 20 έως 135εκ., η οποία καλυπτόταν περιφερειακά από πυκνή αυτοφυή βλάστηση.

Προκειμένου υπάρχει συνεχής και ασφαλής τρόπος ποτίσματος των δενδρυλλίων είχε εγκατασταθεί σύστημα σωληνώσεων επιμελώς καλυμμένο με χώμα, μέσω του οποίου, το νερό κατευθυνόταν με φυσική ροή από πηγή η οποία βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων χιλιάδων μέτρων (4.000μ.) προς τη φυτεία.    

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια, ενώ οι εν λόγω σωληνώσεις καταστράφηκαν επί τόπου, ώστε να είναι αδύνατη η επαναχρησιμοποίηση τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ