Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αντιδήμαρχος κατηγορείται πως υπεξαίρεσε τρόφιμα που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς από τον «Ιανό» - Αρνείται τις κατηγορίες και παραιτήθηκε.

Σάλος έχει προκληθεί στην Καρδίτσα μετά από καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα υπεξαίρεσε τρόφιμα και άλλα προϊόντα από δωρεές που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία «Ιανός». Σήμερα, ο δήμαρχος Καρδίτσας έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, στις 24 Μαρτίου η αστυνομία, με παραγγελία της εισαγγελίας Καρδίτσας, πήγε στο σπίτι της Ουρανίας Σούφλα, έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού Καρλοπέσι, οι άντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο σπίτι της πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι κονσέρβες κτλ.

Η αντιδήμαρχος με τη σειρά της ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες, ενώ ο οι δημοτικές αρχές επιβεβαίωσαν την έφοδο της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο και την χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.

Η αντιδήμαρχος, Ουρανία Σούφλα υπέβαλε την παραίτησή της, με τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο να την αποδέχεται. «Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης» αναφέρει η κ. Σούφλα σε δήλωσή της. Και προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

Σε σημερινή επίσημη δήλωσή του, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος αναφέρει: «Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί».

Μιλώντας στο newsit.gr, o δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας Κώστας Γκαβογιάννης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή» που έκανε την καταγγελία στον εισαγγελέα αναφέρει τα εξής: «έχω ζητήσει από τις 25 του περασμένου Νοέμβρη επίσημα στοιχεία για τις δωρεές. Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Με αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Δίνοντας αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναλυτικά φυσικά, γιατί αν δεν υπάρχουν οι αναλυτικές καταστάσεις ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει και όπως είναι γνωστό τα παράπονα των δημοτών για τη διανομή της βοήθειας ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβρη. Τελικά, μετά από δύο μήνες μού έδωσαν μια απάντηση με ένα χαρτί γραμμένο στο…γόνατο που έλεγε ότι παραλάβαμε τόσα κιλά φακές, τόσα κιλά φασόλια, καθόλου συγκεκριμένα στοιχεία παράδοσης- παραλαβής. Πού πήγαν τόσα στρώματα, μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τόσα έπιπλα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Έτσι, πήγα στον εισαγγελέα. Χθες μάλιστα υπήρξε μια ψευδής μαρτυρία από τον δήμαρχο ο οποίος είπε ότι για τα πράγματα που βρέθηκαν στο χωριό, υπήρχε συνεννόηση για διανομή με τον πρόεδρο αλλά και τον παππά του χωριού. Ο πρόεδρος τον διέψευσε. Φαίνεται πάντως ότι μέχρι χθες, ο δήμαρχος προσπαθούσε να καλύψει την αντιδήμαρχο».

*φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ