Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΡΩΣΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα για παιδιά ή ακόμη και σερβιέτες για γυναίκες είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να βρεθούν σε ρωσικά φαρμακεία από τα μέσα Μαρτίου.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από πολίτες της χώρας να μην προτρέχουν να αγοράζουν μαζικά φάρμακα, εν μέσω φόβων για ελλείψεις λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να πω στους πολίτες: μην συγκεντρώνετε αποθέματα», είπε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα σε μια κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Οι προμηθευτές λένε ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται όπως ήταν προγραμματισμένες», είπε.

Σύμφωνα με τον Μουράσκα, τον Μάρτιο οι πωλήσεις ορισμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντιεπιληπτικών και αυτών για τη θεραπεία του θυρεοειδούς, πενταπλασιάστηκαν ή και δεκαπλασιάστηκαν στη Ρωσία, καθώς οι Ρώσοι φοβούνται για έλλειψη φαρμάκων ξένης παραγωγής και δραστική αύξηση των τιμών.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα για παιδιά ή ακόμη και σερβιέτες για γυναίκες είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να βρεθούν σε ρωσικά φαρμακεία από τα μέσα Μαρτίου, αυτά τα προϊόντα προσφέρονται σε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε τιμή δέκα φορές υψηλότερη από αυτή που παρατηρήθηκε στα Φεβρουαρίου, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

Η Ρωσία έχει πληγεί από τις άνευ προηγουμένου δυτικές οικονομικές κυρώσεις μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τα μέτρα προκάλεσαν κατάρρευση αξίας ρουβλίου και δραματική άνοδο των τιμών, καθώς και την αποχώρηση πολλών ξένων εμπορικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ