Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΡΟΔΟΣ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΗΜΙΒΥΘΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε ημιβυθισμένο και οι 13 επιβαίνοντες στην ακτή, όλοι καλά στην υγεία τους - Μία σορό ανέσυρε το λιμενικό.

Ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες ημιβυθίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κάτω Πέτρες, βόρεια-βορειοδυτικά της Ρόδου, σε κοντινή απόσταση από τις ακτές, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Για την ημιβύθιση του σκάφους ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά λιμενικά σκάφη, ένα περιπολικό λιμενικό όχημα, ένα αλιευτικό σκάφος καθώς και ένας ιδιώτης δύτης.

Δεκατρείς εκ των επιβαινόντων του ημιβυθισμένου ταχύπλοου σκάφους εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ακτή, όλοι καλά στην υγεία τους ενώ περισυνελέγη και μία σορός ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό σκάφος προς εντοπισμό τυχόν κινδυνεύοντων ατόμων. Κατά δήλωση των επιβαινόντων επί του ανωτέρω ταχύπλοου σκάφους επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερα άτομα.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ