Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΡΟΔΟΠΗ: ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟΥ

Η περίπτωση του 56χρονου που είναι καλά στην υγεία του προκάλεσε συναγερμό γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση ανιχνεύθηκε μόνο έξι φορές στη χώρα μας.

Ανησυχία προκάλεσε ένα σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που προήλθε από τσίμπημα τσιμπουριού στη Ροδόπη, και έφερε την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών.

Από την κροτωνογενή εγκεφαλίτιδα όπως ονομάζεται (κρότωνες είναι η επιστημονική ονομασία των τσιμπουριών), νόσησε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr ένας 56χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή του δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Μάλιστα νοσηλεύθηκε με ήπια συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής απ’ όπου πήρε ήδη εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του. Η περίπτωσή του ωστόσο προκάλεσε έναν μίνι συναγερμό κι αυτό γιατί το στέλεχος αυτό της κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας, έχει παρουσιαστεί μόνο 6 φορές στην Ελλάδα διαχρονικά.

Είναι δηλαδή εξαιρετικά σπάνιο και γι’ αυτό ενημερώθηκε ήδη ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει έρευνα και ιχνηλάτηση όχι μόνο στα ζώα (συνήθως μεταδίδεται ευκολότερα από κατσίκια), αλλά και στο περιβάλλον του ατόμου που νόσησε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ