Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18 -30

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Αισιόδοξη ότι θα ανοίξει μέσα στον Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών εμφανίστηκε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους που είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες να εμβολιαστούν νωρίς για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Η ίδια τόνισε πως δόθηκε το πράσινο φως ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου και οι ηλικίες θα αφορούν τους 18 και άνω αλλά θα φανεί και στη συνέχεια, όπως επεσήμανε. Συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτες που έγιναν, το εμβόλιο αυτό έχει 90% αποτελεσματικότητα σε αυτούς που το έχουν κάνει να μην νοσηλευτούν και 100% να μην πάνε σε ΜΕΘ.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια.  «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ