Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σχολιάζοντας ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Σαϊντού Καμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε πως αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση μαζί του, «επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα».

Διαβάστε: Συνομιλία Τσίπρα - Σαϊντού: «Πρέπει να μείνει στην Ελλάδα»

Το σχόλιο του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του.

Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ