Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΡΑΓΚΟΣ: ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο συντονιστής ενημέρωσε ότι οι αρχές σταματούν τη ροή των προσφύγων προς τα Διαβατά. Γίνεται καταγραφή των ανθρώπων σε info box.

Τον όγκο των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη δομή των Διαβατών προσπαθεί να πείσει να επιστρέψουν στις εστίες τους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, έχει δημιουργηθεί εντός δομής «ένα info box, ένα σημείο επαφής όπου υπάρχουν υπαλλήλοι που κάνουν καταγραφή των ανθρώπων». «Ήδη έχουμε 9 άτομα που έχουν δηλώσει πρόθεση να επιστρέψουν και ελπίζουμε να αποκτήσουμε μια κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Ράγκος.

Ο ίδιος εκτιμά ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 420 άτομα γιατί υπάρχουν και άτομα που μπαινοβγαίνουν από τη δομή.

Ο συντονιστής ενημέρωσε ότι οι αρχές σταματούν τη ροή των προσφύγων προς τα Διαβατά και πως πραγματοποιήθηκε συντονιστικό με την αστυνομία ώστε να στηθεί σχέδιο αντιμετώπισης.

«Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ανδρών οι οποίοι δεν είμαι σίγουρος αν έχουν άλλο σκοπό ή άλλη σκοπιμότητα από αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», τόνισε επισημαίνοντας ότι δίκτυο διακινητών μπορεί να εμπλέκεται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παρακίνηση των προσφύγων να πάνε προς τα σύνορα.

Υπενθύμισε ότι ακούγονται μέσω μεγαφωνικής μηνύματα σε 4 γλώσσες ώστε να πείσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν, υπογραμμίζοντας ότι το μέσο που θα διαχειριστούν για την αποδόμηση του άτυπου καταυλισμού θα είναι μονάχα ο διάλογος.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τις τελευταίες δυο με τρεις εβδομάδες γίνεται συνεχής ενημέρωση μέσα στα camps και σε σημεία για τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος τέλος ενημέρωσε ότι υπάρχουν λεωφορεία σε ετοιμότητα ώστε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες που θα επιθυμήσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ