Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Από σήμερα και για τρεις ημέρες το κτήριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα φωταγωγείται στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Έπειτα από πρόταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και είναι το εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, ενώ πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και την ολόψυχη υποστήριξή μας στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία και στους συμπατριώτες μας που έχουν εκεί τις πατρογονικές τους εστίες και ήδη μετρούν απώλειες ζωών και τραυματίες.

Είμαστε έτοιμοι ως Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία.

Από σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και για τρεις ημέρες το κτήριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Β. Όλγας 198 (Βίλα Αλλατίνι) θα φωταγωγείται στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ