Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα του προσφυγικού»

Η κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα του προσφυγικού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή τα δύο πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο.

Ακολούθως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κλείνει τα μάτια σε ένα παγκόσμιο ζήτημα και τις αιτίες του, τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές, την ίδια την απώλεια της ανθρώπινης ζωής». Υποστηρίζει ακόμη ότι «η πραγματικότητα του προσφυγικού μόνο με νόμιμες ασφαλείς διόδους, υποχρεωτικό επιμερισμό αιτούντων άσυλο, απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς Δικαίου μπορεί να έχει πιθανότητες λύσης, αλλά και να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα διακίνησης και την εργαλειοποίηση.

Τέλος αναφέρει ότι «η πραγματικότητα του προσφυγικού δεν λύνεται με φυλακές χιλιάδων ανθρώπων, με ασφαλείς τρίτες χώρες που δεν είναι, με ρητορική περί εισβολέων, γκρίζες ζώνες ανθρώπων και ευρωδίκες για επαναπροωθήσεις, αλλά γίνεται ακόμα χειρότερη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ