Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ DRONE ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΦΑΓΟΥ ΣΕ ΦΤΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-VID

Πρώτη πιλοτική εφαρμογή με τη χρήση drone για την αντιμετώπιση του κολεοπτέρου που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Drone σήκωσε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιήσει ψεκασμούς με νηματώδεις για την καταπολέμηση του φυλλοφάγου εντόμου που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 6 το πρωί στην περιοχή του Βελλιδείου υπάλληλοι σήκωσαν το drone στο οποίο είχε τοποθετηθεί το ειδικό υλικό και ξεκίνησαν οι ψεκασμοί.

«Έχουμε επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στη μάχη κατά του μαύρου σκαθαριού που κατατρώει τις φτελιές της Τσιμισκή και της Σβώλου», σημείωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη δενδροστοιχία της Λεωφόρου Στρατού, στο τμήμα ανάμεσα στη Γ΄ Σεπτεμβρίου και την Αγγελάκη.

Πρόκειται για την πρώτη πιλοτική εφαρμογή με τη χρήση drone για την αντιμετώπιση του κολεοπτέρου Xanthogaleruca luteola.

Στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα πραγματοποιηθούν απλοί ψεκασμοί καθώς και εφαρμογή κόλλας στους κορμούς των δέντρων. Η πρωτοποριακή δράση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, για την εφαρμογή νιματωδών με το drone θα επαναληφθεί τον Μάιο.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ