Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας προέτρεψε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού.

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα εμβόλια αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Σε συνέντευξη στο Mega σημείωσε ότι η εικόνα του κορωνοϊού όπως διαμορφώνεται σήμερα, δυστυχώς, είναι στους 50 θανάτους την ημέρα και προέτρεψε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού, καθώς τους προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν θα πρέπει να αμελείται η χρήση μάσκας και η self test, προς γρήγορη διάγνωση σε περίπτωση που κάποιος νοσεί. Ειδικά, οι νέοι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις διακοπές – με τα νησιά να βράζουν από κρούσματα – θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται και να αποφεύγουν για ένα διάστημα ασφαλείας τις κοινωνικές συναναστροφές με άτομα της τρίτης ηλικίας.

Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε: «Περιμένουμε νέα εμβόλια, περίπου τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, που θα είναι πιο αποτελεσματικά. Έως τότε καλό είναι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και ειδικά όσα άτομα είναι πάνω από 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

«Εισαγόμενη η καλοκαιρινή γρίπη»

Η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε επίσης ότι στα νησιά παρατηρείται μία ιδιαίτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων της κοινής γρίπης, ειδικά της γρίπης Α, λόγω της μετακίνησης των ταξιδιωτών και των τουριστών που οδηγούν την κατάσταση σε συνθήκες έξαρσης.

Ευλογιά των πιθήκων - Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 40χρονος

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε ότι «πάνω από 27.000 κρούσματα έχουν σημειωθεί παγκοσμίως και 40 στην χώρα μας». «Κατά συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων δεν οδηγεί σε θάνατο, αλλά καλό είναι να διαγνωστεί αμέσως. Όποιο έχει πυρετό και δερματικά εξανθήματα καλό είναι να επικοινωνήσει με το δερματολόγο του» συμβούλευσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ