Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΒΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το ΕΒΕΘ προτείνει να παρέχεται η εξουσιοδότηση στους περιφερειάρχες της χώρας να αναθέτουν καθήκοντα αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων έως 1 εκατ ευρώ.

Να μπορούν να συμμετέχουν οι κατάλληλοι ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης στην αξιολόγηση και διαχείριση επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, ζητά, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Ειδικότερα, το ΕΒΕΘ προτείνει να παρέχεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η εξουσιοδότηση στους περιφερειάρχες της χώρας να αναθέτουν καθήκοντα αξιολόγησης και διαχείρισης των ενισχύσεων για επενδυτικά σχέδια έως και 1 εκατ. ευρώ σε ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Με την προτεινόμενη αυτή ρύθμιση, όπως υποστηρίζει το ΕΒΕΘ, η κεντρική διοίκηση «επικεντρώνεται πιο στοχευμένα στην αξιολόγηση και διαχείριση των επενδυτικών σχεδίων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ δεν δοκιμάζονται οι αντοχές του στελεχιακού δυναμικού των περιφερειών».

Μεταξύ άλλων, το ΕΒΕΘ στην επιστολή του χαρακτηρίζει «άρτια δομημένο και με ορθή στόχευση» το σχέδιο νόμου «αναπτυξιακός νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» και διατυπώνει τη θέση, ότι οι διατάξεις του ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες για διαρθρωτικές προσαρμογές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ