Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πόρτο Γερμενό βρίσκεται, πλέον, σε ύφεση. Προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και σε ιδιοκτησίες.

Την προσαγωγή ενός υπόπτου άνδρα για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, προχώρησαν οι αρχές. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πόρτο Γερμενό βρίσκεται, πλέον, σε ύφεση. Η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και σε ιδιοκτησίες, ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στο δάσος.

Συνολικά 65 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, στη 1.25 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Μύτικας προς την Ψάθα.

Την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ