Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ NOTOS ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Με βάση τις διευκρινίσεις που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, η επιχείρηση ορθώς άνοιξε και λειτούργησε εχθές.

Να ακυρωθεί αναμένεται το πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ που επιβλήθηκε χθες στα Notos, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων στις περιοχές πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Με βάση τις διευκρινίσεις, η επιχείρηση ορθώς άνοιξε και λειτούργησε. Σημειώνεται πως τα Notos είχαν ήδη προαναγγείλει πως θα προχωρήσουν σε ένσταση κατά του προστίμου.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το moneyreview.gr να ανοίξει από αύριο, Τετάρτη, το ισόγειο του Attica επί της οδού Πανεπιστημίου, εκεί όπου λειτουργεί το τμήμα καλλυντικών.

Το Attica διαθέτει ένα ΑΦΜ και επομένως επιτρέπεται να ανοίξει. Η επιλογή της λειτουργίας μόνο του ισογείου και όχι και των υπολοίπων ορόφων γίνεται για πρακτικούς λόγους, κυρίως για το γεγονός ότι επιτρέπεται να βρίσκονται στο κατάστημα -συνολικά και όχι σε κάθε όροφο- μόνο έως 20 πελάτες ταυτόχρονα. Τα υπόλοιπα καταστήματα Attica θα παραμείνουν κλειστά, καθώς βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων ανακοίνωσε το υπουργείο, ισχύουν τα εξής:

Α) Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο ίδιο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας, ωστόσο, δεν εμπίπτουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σ’ έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα γι’ αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ