Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Προνόμια στους εμβολιασμένους, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους - 535 ευρώ μηνιαίως ή άδεια άνευ αποδοχών σε υγειονομικούς που αρνούνται

Το σχέδιο της κυβέρνησης να δώσει «κίνητρα» για την περαιτέρω προώθηση των εμβολιασμών, καθώς τα ποσοστά που φαίνεται ότι θα επιτευχθούν ανά ηλικιακή ομάδα κρίνονται ικανοποιητικά, αλλά επιδέχονται σίγουρα βελτίωση, αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κεντρικός προσανατολισμός είναι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέρχονται ελεύθερα σε κλειστούς χώρους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι όποιες αποφάσεις για θέσπιση κινήτρων δεν είναι δυνατόν να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαβάθμιση των πολιτών με βάση το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει καθολική προσφορά εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, συζητείται σε χρόνο ουδέτερο, δηλαδή μετά το τέλος του καλοκαιριού, όταν θα έχει υπάρξει καθολική προσφορά εμβολίων, να δοθούν κίνητρα σε όσους χτίζουν το τείχος ανοσίας.

Κεντρικός προσανατολισμός είναι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέρχονται ελεύθερα με την απλή επίδειξή του σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς. Οι υπόλοιποι, αντιθέτως, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό, rapid ή self-test. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει μεγάλη ταλαιπωρία και κόστους για τους ανεμβολίαστους, αφού για λόγους ψυχαγωγίας τα τεστ δεν θα χορηγούνται δωρεάν όπως γίνεται τώρα για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Παράλληλα, το φθινόπωρο θα έλθει στο προσκήνιο, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών, αλλά και όσων απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό από αυτές τις κατηγορίες είτε να τίθενται σε αναστολή εργασίας, οπότε θα λαμβάνουν τα 535 ευρώ μηνιαίως, είτε να τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ