Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ, ΙΣΧΥΟΣ 550 MW

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα πανευρωπαϊκά και στόχος της εταιρείας είναι να έχει ολοκληρωθεί ως το 2024

Σημαντικό βήμα κάνει η ΔΕΗ για ενίσχυση του “πράσινου” χαρτοφυλακίου της, καθώς προκήρυξε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό, ισχύος 550 μεγαβάτ, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα.

Ο σχετικός διαγωνισμός προβλέπει προϋπολογισμό προμήθειας εξοπλισμού (εκτός των πάνελ) και εγκατάστασης του πάρκου ύψους 216 εκατ. ευρώ, πλην ΦΠΑ, ενώ προθεσμία υποβολής συμμετοχών τίθεται η 30η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα πανευρωπαϊκά, το οποίο θα εγκατασταθεί σε έκταση στα πρώην λιγνιτωρυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία παρέμειναν στην κυριότητα της επιχείρησης.

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι το πάρκο να ολοκληρωθεί έως το 2024, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας για ηλέκτρισή του θα είναι 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης μέχρι και την οριστική παραλαβή του έργου 48 μήνες.

Σύμφωνα με το energypress, στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να πωλείται η παραγωγή του φωτοβολταϊκού πάρκου μέσω διμερούς συμβολαίου με αγοραστή τη μητρική ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μόλις στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη τεσσάρων φωτοβολταϊκών στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με συνολική ισχύ 94 MW και προϋπολογισμό 62,5 εκατ. Ευρώ.

Πηγή: energypress
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ