Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΕΒΓΑΛΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το υδρογραφικό πλοίο βγήκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, σύμφωνα με πληροφορίες, και πριν μια ώρα έπλεε στην περιοχή ερευνών.

Οι Τούρκοι έβγαλαν και πάλι στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ την Παρασκευή, με την Άγκυρα να ανεβάζει τους τόνους.

Το υδρογραφικό πλοίο βγήκε πριν από λίγη ώρα στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και πριν μια ώρα έπλεε στην περιοχή ερευνών.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, πέταξε, σήμερα, στις 13:22, πάνω από το Αγαθονήσι στα 22.700 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στην Ελλάδα επιτέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, έστειλε μάλιστα το μήνυμα στη χώρα μας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα περί παρενόχλησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» από ελληνικά μαχητικά σημείωσε, σύμφωνα με τη Sabah: «Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι κατάλληλη για τις σχέσεις καλής γειτνίασης. Δεν κάνουμε ποτέ πίσω στα δικαιώματά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας.

Η άσκηση συνεχίζεται με επιτυχία. Ενεργούμε όχι μόνο για την ασφάλειά μας αλλά και για την ασφάλεια φιλικών και αδερφικών χωρών, όπως απαιτεί η ευθύνη του πολιτισμού μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ