Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ

Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, εξήγησε ο Θεοκλής Ζαούτης για τη χρήση της μάσκας.

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα εισέλθει πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, όπως εκτίμησε Θεοκλής Ζαούτης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωση του, αν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα.

Τόνισε επίσης ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ. «Βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς. Αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», συμπλήρωσε, ωστόσο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους ανθρώπους

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή. «Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει».

Για τη χορήγηση της 4η δόση σημείωσε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα δείχνουν στα άτομα άνω των 60 προσφέρει παραπάνω προστασία η 4η δόση και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία. Συμβούλεψε επίσης όλα τα άλλα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή και κινδυνεούν να πραγματοποιήσουν την 4η δόση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ