Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Το διατηρητέο κτήριο είχε καταστραφεί τον Μάρτιο του 2016, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψή του.

Σε εξέλιξη είναι οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας στον δήμο Ωραιοκάστρου. Το διατηρητέο κτήριο καταστράφηκε τον Μάρτιο του 2016, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψή του.

Σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, έκανε αυτοψία στον χώρο και επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής-δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας, Νικόλα Σαραμούρτση και τον πρόεδρο της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστο Σαραμούρτση.Το προηγούμενο διάστημα έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση του κελύφους του διατηρητέου κτηρίου και την Τρίτη άρχισαν οι εργασίες για την κάλυψη του με την τοποθέτηση κεραμοσκεπής.

«Περνάμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Νοεχωρούδας. Μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της σκεπής θα ακολουθήσουν εργασίες για την τοποθέτηση κουφωμάτων και τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων», τόνισε ο κ. Καζαντζίδης.Υπενθυμίζεται πως αρχικά το έργο προβλεπόταν να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους του δήμου Ωραιοκάστρου. Ωστόσο, η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη αναζήτησε και άλλες πηγές χρηματοδότησης και πέτυχε το σημαντικό έργο για την τοπική πολιτιστική ζωή της Κοινότητας της Νεοχωρούδας να ενταχθεί στο εγκεκριμένο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξοικονομώντας για τον δήμο περισσότερα από 200.000 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ